Radionica za poduzetnike Prijenos poslovanja poduzeća

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Udruga Mreža BOND u suradnji s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizira radionicu za poduzetnike Prijenos poslovanja poduzeća, u četvrtak, 27. listopada 2022. godine u Hotel Salona Palace, Don Frane Bulića 87, 21210 Solin.

Na radionici će svoja iskustva preuzimanja obiteljskog poduzeća podijeliti Sandro Zovko, direktor i druga generacija u obiteljskom poduzeću Zagrebinspekt d.o.o. (ZGI d.o.o.), a o tome kako izgleda transakcijski, odnosno kupoprodajni proces govorit će Dušan Banović, voditelj poslovnog savjetovanja u Data-Link Unija Consulting. Također, poduzetnici će dobiti informaciju o tome kojim poduzetničkim potpornim institucijama u svojoj županiji se mogu obratiti za informiranje vezano uz temu prijenosa poslovanja poduzeća.

Prijenos poslovanja je izazov s kojim se susreće velik broj poduzetnika u Europi. Procjena je da u EU godišnje oko 450.000 poduzeća s 2 milijuna zaposlenih prolazi proces prijenosa poslovanja te da se u trećini poduzeća tom procesu ne pristupa na odgovarajući način zbog čega se godišnje gubi oko 600.000 radnih mjesta. Tema prijenosa poslovanja posebno je važna za Hrvatsku zbog velikog broja poduzetnika koji su pokrenuli svoje pothvate 1990-ih i koji se približavaju umirovljenju. Bez obzira planiraju li prijenos poslovanja na djecu, zaposlenike ili prodaju poduzeća, proces prijenosa poslovanja je složen i dugotrajan te traži odgovarajuću podršku.

Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca na ovoj poveznici, a rok za prijavu na radionicu je 24. listopada 2022. godine.

Kontakt osoba HAMAG-BICRO: Ina Despotović (tel: 099/819-4539, email: ina.despotovic@hamagbicro.hr). 

Komentari su zatvoreni.