Karlovac, 1. lipnja 2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Karlovačkoj županiji u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ovo je devetnaesta ispostava po redu, a otvorena je u prostorijama Obrtničke komore Karlovačke županije.

Sudionike je uvodnim obraćanjem pozdravila županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin„Otvaranje podružnice HAMAG-BICRO-a u Karlovačkoj županiji dodatno će doprinijeti osnaživanju, edukaciji i informiranju poduzetnika s područja naše županije. Sve mogućnosti koje se nude, u sinergiji s potporama koje za poduzetnike i obrtnike dodjeljuju Karlovačka županija te naši gradovi i općine, osnažit će poduzetničke kapacitete i biti značajna pretpostavka za daljnji gospodarski razvoj. Karlovačka županija gospodarstvo vidi kao ključan segment razvoja i bitnu pretpostavku za cjelokupni demografski oporavak ovog prostora. Ovakve inicijative i projekti korak su ka ostvarenju tog cilja.“

Povodom otvorenja ispostave u Karlovačkoj županiji, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec  istaknuo je: „Iznimno me veseli što smo danas u Karlovcu, na korak do ostvarenja zadanog cilja u okviru projekta BOND, a to je ispostava HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske. Dodatno me veseli činjenica što se nalazimo upravo u prostorima Obrtničke komore jer se na taj način približavamo našim obrtnicima čija su specijalizirana znanja i vješte ruke nezamjenjivi i itekako potrebni svima nama u svakodnevnom životu. Na ovaj način im izlazimo ususret i otvaramo svoja vrata u njihovom susjedstvu, kako bi brže i lakše došli do potrebnih informacija. HAMAG-BICRO je kroz različite programe financiranja u Karlovačkoj županiji do sad potaknuo gotovo 590 milijuna kuna investicija, čime su stvoreni preduvjeti za gotovo 550 novih radnih mjesta. Današnjim otvaranjem ispostave i jačanjem sinergije HAMAG-BICRO-a i poduzetničkih potpornih institucija, zajedno s lokalnim partnerima, vjerujem da otvaramo novo poglavlje još boljih rezultata i većeg gospodarskog rasta.“

U ulozi domaćina, prisutne je pozdravio potpredsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Dubravko Draganjac: „Otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a svakako će doprinijeti stvaranju povoljnijeg poduzetničkog okruženja u našoj županiji, pa tako i povećanju razine poduzetničkih aktivnosti i osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva, time i obrtništva kao najžilavijeg i najfleksibilnijeg segmenta gospodarstva. Ovom suradnjom dodatnu vrijednost dobivaju i Obrtnička komora Karlovačke županije i HAMAG-BICRO, ali ono što je najbitnije, od nje će najveći benefit imati korisnici naših usluga, naši obrtnici, koji će na jednom mjestu, unutar istog dvorišta, moći koristiti usluge obiju institucija i dobiti više potrebnih informacija vezanih za poslovanje.“

Ante Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a predstavio je planirane aktivnosti u okviru druge faze projekta BOND i istaknuo kako je projekt BOND jedinstven u Europi jer objedinjuje različite vrste poduzetničkih potpornih institucija, od inkubatora, akceleratora, poduzetničkih centara do razvojnih agencija i znanstveno-tehnoloških parkova.

Otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Karlovcu prisustvovali su privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije Branka Šeketa Karlović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca Daniela Peris te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina Ivana Salopek Šumonja, kao i direktorica Poduzetničke zone Korana d.o.o. Martina Marušić Britvec te ravnatelj Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Vilko Klasan.

U okviru prve faze projekta BOND uspostavljena je Mreža BOND koja trenutno objedinjuje 99 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Prva faza projekta započela je 2017. godine i trajala je do 2019. godine.

Tijekom druge faze projekta planirano je, između ostalog, otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga. Predviđeno trajanje druge faze projekta je do 2023. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Karlovcu poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenik Agencije Franjo Vukić franjo.vukic@hamagbicro.hr.

Mjesto održavanja

Vrijeme održavanja