Virovitica, 30.03.2022. –
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Virovitičko-podravskoj županiji, u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ovo je četrnaesta po redu ispostava, a otvorena je u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Prisutne je pozdravio Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije: „Suradnja Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Virovitičko-podravske županije traje već dugi niz godina. Posebno je ona bila vidljiva u posljednje dvije godine, kako kroz uspostavljanje Mreže BOND, tako i kroz subvencioniranje kamate svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije vezano uz COVID-19 zajmove i ESIF mikro zajmove. Zahvaljujući tome, poduzetnici su imali kamatu od nula posto na te kreditne linije. Otvorenje ispostave HAMAG BICRO-a u Virovitici, konkretan je potez kojim država daje podršku gospodarstvu. Time će usluga našim poduzetnicima biti dostupnija kroz realizaciju dodjele beskamatnih sredstava i svih drugih dostupnih mjera za poticanje rasta i razvoja s generiranjem novih vrijednosti i novih radnih mjesta.“

Potom se sudionicima obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: „HAMAG-BICRO kao ključna Vladina agencija za malo i srednje poduzetništvo, prepoznao je važnost dostupnosti poduzetnicima na lokalnoj razini. Projekt BOND omogućio nam je provedbu decentralizacije i dolazak u svaku županiju te približavanje svakom malom i srednjem poduzetniku, bez obzira na adresu njihova poslovanja. Stoga nas iznimno veseli što smo danas u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje je HAMAG-BICRO kroz različite programe financiranja potaknuo investicije ukupne vrijednosti gotovo 285 milijuna kuna kroz 387 poduzetničkih projekata, čime je potaknuto otvaranje gotovo 553 novih radnih mjesta. Bili smo uz vas i za vrijeme pandemije te su za Virovitičko-podravsku županiju odobrene različite Covid mjere ukupne vrijednosti gotovo 48 milijuna kuna.“


U ulozi domaćina, prisutnima se obratila Neda Martić, direktorica Poduzetničkog centra Virovitičko-podravske županije: “Izbor Poduzetničkog inkubatora za mjesto sjedišta ureda HAMAG – BICRO-a potvrda je zajedničkih napora kako se što više približiti poduzetnicima i na vrijeme im pružiti sve informacije. Stvorena Infrastruktura poduzetničkih inkubatora koji se nalaze u Virovitici, Pitomači, Slatini i Orahovici, omogućit će zajednički istup prema poduzetnicima kroz sinergiju HAMAG-BICRO-a i zaposlenika Poduzetničkog inkubatora.“      


Mate Kovač, 
ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO-a održao je prezentaciju Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem Mreže BOND u Virovitičko-podravskoj županiji. 


Otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Koprivnici prisustvovali su Zlatko Pleša, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica, Stjepan Kenjerić, predsjednik Obrtničke komore Virotivitičko-podravske županije i Marija Boroša, v.d. ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine.


Kroz projekt BOND (Business Organizations Network Development) planirano  je otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.


U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Virovitici poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Ena Kratofil ena.kratofil@hamagbicro.hr.