HAMAG-BICRO u okviru projekta BOND 2 provodi testiranje mentorskih usluga. Mreža mentora okuplja više od 200 mentora savjetnika i/ili mentora za razvoj poslovanja, okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti. Mentori pružaju usluge mentoriranja poduzetnika kroz mrežu poduzetničkih potpornih institucija (PPI), koje su članice Mreže BOND. PPI na lokalnoj razini povezuje poduzetnika i mentora. Usluga mentorstva besplatna je za poduzetnike.

Poduzetnici se za uslugu mentorstva prijavljuju putem prijavnog obrasca poduzetničkoj potpornoj instituciji (PPI-ju), članici Mreže BOND na području svoje županije. Na temelju popunjenog obrasca poduzetnika i evaluacije potreba za mentoriranje, PPI odabire do 3 mentora koja najbolje odgovaraju potrebama poduzetnika, povezuje poduzetnika i mentora elektroničkim putem te razmjenjuje kontakt podatke, šalje mentorski obrazac i navodi pravila u procesu mentoriranja. Korisnik i mentor samostalno dogovaraju termin sastanka u vrijeme i na mjestu na kojem im odgovara. Mjesto održavanja mentoriranja može biti uživo ili online.

Uspostavom ove mreže mentora stvorena je jedinstvena nacionalna mreža u Hrvatskoj kao jedna od usluga za poduzetnike u okviru projekta BOND 2. Time je svim postojećim te budućim poduzetnicima osiguran ravnomjeran pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Popis mentora dostupnih u sklopu Mreže mentora u okviru projekta BOND 2 možete pogledati ovdje.