Projekt Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – pilot projekt financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Projekt je usmjeren na povećanje konkurentnosti hrvatske ekonomije kroz razvoj učinkovitih poduzetničkih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća. To se osobito odnosi na «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Cilj projekta:
Opći cilj projekta je jačanje ponude profesionalnih usluga diljem Hrvatske putem umreženih poduzetničkih potpornih institucija, kako bi se osigurala integrirana pomoć poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama. Također, projektom će se omogućiti ujednačen pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama.

Nositelj projekta:
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najznačajnija je vladina agencija za poticanje malog i srednjeg poduzetništva. Tijekom dugogodišnjeg poslovanja, HAMAG-BICRO se pozicionirao kao referentna institucija za svakog poduzetnika koji ima potrebu za izvorima financiranja u bilo kojoj razvojnoj fazi poslovanja – od ideje, istraživanja i razvoja pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište.
HAMAG-BICRO nudi cijelu lepezu usluga za potrebe poduzetnika kroz programe financiranja putem bespovratnih potpora, jamstava i zajmova uz najpovoljnije kamatne stope na tržištu, kao i programe poticanja istraživanja, razvoja i inovacija. Pored navedenog, Agencija kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete javne usluge uz naglasak na savjetodavni i partnerski pristup.

Više – https://hamagbicro.hr/

Trajanje projekta:
od 07/2018. do 10/2019.

Vrijednost projekta:
7.012.151,61 kuna