Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Udruga Mreža BOND organizirali su radionicu o provedbi aktivnosti mentorskih mreža, testiranja standardiziranih usluga i certificiranja PPI-jeva u srijedu, 18. siječnja 2023. godine u Jastrebarskom.

Tom prigodom predstavnici BOND projektnog tima detaljno su objasnili te najavili provedbu aktivnosti testiranja mentorskih mreža odnosno uvjete za odabir mentora te povezivanje mentora i poduzetnika u okviru usluge mentorske mreže.

Ukoliko ste iskusni stručnjak, poduzetnik ili menadžer koji je spreman pomoći u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja, prijavite se na Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža i postanite mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja. Odabrani mentori ostvaruju pravo na naknadu za pruženu uslugu mentoriranja i svim će poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja. Dokumentacija je dostupna na sljedećoj poveznici.  

Uspješnom uspostavom mreža mentora kao podrške postojećim i budućim poduzetnicima stvorit će se jedinstvena nacionalna mreža u Republici Hrvatskoj kao jedna od usluga za poduzetnike u okviru projekta BOND 2, koji okuplja 99 poduzetničkih potpornih institucija u RH, članica Mreže BOND. Prilika je to da poduzetnici iz cijele Hrvatske dobiju mogućnost sudjelovati u testiranju mreža mentora čime stvaramo pretpostavke za ravnomjeran regionalni razvoj.

Također, predstavnici BOND projektnog tima detaljno su objasnili testiranje standardiziranih usluga za poduzetnike i certificiranje postupka pružanja standardiziranih usluga. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u postupku testiranja standardiziranih usluga za poduzetnika i certificiranja postupka pružanja standardiziranih usluga u okviru projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG_BICRO) – Faza 2“.

Pozivaju se članice Mreže BOND koje ispunjavaju kriterije poziva za iskaz interesa za sudjelovanjem u postupku testiranja standardiziranih usluga i certificiranja procedure pružanja standardiziranih usluga. Dokumentacija je dostupna na sljedećoj poveznici.