Antunovac, 28. travnja 2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Agencijom za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. Antunovac i TERA Tehnopolis d.o.o. Osijek održala je informativnu radionicu „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ i „Komercijalizacija inovacija“ u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac.

Ivica Sabo iz HAMAG-BICRO-a prisutne je upoznao s novootvorenim pozivima „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ i „Komercijalizacija inovacija“ te najavljenim pozivima koji se financiraju iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021 – 2026.

Goran Bokun, predstavnik TERA Tehnopolis d.o.o. Osijek održao je stručno predavanje o tehnološkoj razini razvijenosti projekta (TRL). Ana Nikšić-Šarić, direktorica TERA Tehnopolis d.o.o. istaknula je:  „U financijskom razdoblju do 2027. godine očekuje nas izazov intenzivnog povlačenja bespovratnih sredstava te pozivam poduzetnike da se jave vezano za pomoć u pripremi projekata za financiranje budući da bogato iskustvo u apliciranju na EU natječaje TERA gradi od 2008. godine te može doprinijeti uspješnom apliciranju poduzetničkih projektnih ideja“.  

Izrazivši zadovoljstvo što su poduzetnici iskazali velik interes za radionicu, Maja Pofuk, direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. također je pozvala poduzetnike da ih kontaktiraju vezano uz operativno provođenje mjera za razvoj gospodarstva te pripremu i realizaciju projekata, savjetovanje i informiranje, a u cilju jačanja sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje te opstanak na tržištu. Istaknula je da je izgradnjom Poduzetničkog inkubatora i akceleratora (PIA) Antunovac u Gospodarskoj zoni Antunovac ostvaren doprinos povećanju dostupnosti poduzetničko-poslovne infrastrukture, a u suradnji s ispostavom HAMAG-BICRO-a, čiji je ured također smješten u prostorijama inkubatora, osigurana je i dostupnost kvalitetne institucionalne podrške razvoju poduzetništva na području Osječko-baranjske županije.