ZADAR, 28.04.2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Zadarskoj županiji u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ovo je osamnaesta ispostava po redu, a otvorena je u prostorijama Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (INOVAcija).

Povodom otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Zadru, župan Zadarske županije Božidar Longin izjavio je: „Suradnja Zadarske županije s HAMAG-BICRO-om i do sada je bila dobra, a sada, kada će ovdje u Zadru postojati njihov izdvojeni ured, vjerujem da će biti još bolja. Otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a doprinos je ostvarenju zajedničkog nam cilja, a on je stvaranje što bolje ulagačke klime te povezivanje svih onih ustanova kojima je temeljna zadaća pružanje što kvalitetnije i učinkovitije potpore poduzetnicima. Poduzetnici će imati priliku brže dobiti sve potrebne informacije, savjete, svu onu pomoć koja bi im mogla zatrebati kako bi postali konkurentniji kako na domaćem, tako i na stranim tržištima.“

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec istaknuo je: „Izuzetno me veseli što danas otvaramo ispostavu u Zadru. Iz osobnog iskustva znam koliko znači kad je poduzetnicima na lokalnoj razini dostupna državna institucija kojoj se mogu obratiti na dnevnoj bazi. Projekt BOND omogućio nam je dolazak u svaku županiju Republike Hrvatske i sa zadovoljstvom možemo ustanoviti kako uskoro završavamo proces decentralizacije. Sve smo ovo napravili vođeni idejom stvaranja jake mreže i približavanja poduzetnicima u suradnji s našim partnerima, kako bismo im pružili što kvalitetniju uslugu. U Zadarskoj županiji je u proteklih nekoliko godina potaknuto gotovo milijardu kuna ulaganja, a vjerujem da sinergijskim djelovanjem, zajedno s našim partnerima, te brojke mogu biti još i veće.“

Otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a pozdravila je i ravnateljica Ustanove INOVAcija Katarina Colić„Otvaranje ureda HAMAG-BICRO-a u Centru za kreativne industrije izvanredna je prilika za poduzetnike s područja Zadarske županije koji će od sada imati direktan pristup i podršku za realizaciju svojih poslovnih ideja. Ured HAMAG-BICRO-a u sinergiji s Poduzetničkim uredom Ustanove Inovacija pružati će podršku poduzetnicima kroz sve faze poslovanja od ideje, traženja izvora financiranja pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište.“

Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO-a prezentirao je planirane aktivnosti u okviru projekta BOND 2 i istaknuo kako će se u otvorenoj ispostavi provoditi informiranje i savjetovanje poduzetnika. Otvorenju je prisustvovala zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra Jagoda Surać i ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja trenutno objedinjuje 99 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Prva faza projekta započela je 2017. godine i trajala je do 2019. godine.

Tijekom druge faze projekta planirano je, između ostalog, otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga. Predviđeno trajanje druge faze projekta je do 2023. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Zadru poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenik Agencije Ivica Čulina ivica.culina@hamagbicro.hr.

Mjesto održavanja

Vrijeme održavanja