ZAGREB, 26. kolovoza 2019. – U posljednjem tjednu kolovoza nastavlja se niz specijalističkih edukacija u okviru kojih HAMAG-BICRO i BOND tim okupljaju djelatnike poduzetničkih potpornih institucija uključene u mrežu BOND. Edukacije su dio projektnih aktivnosti pilot-projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“. Danas je održana edukacija naziva „Upravljanje rastućom tvrtkom (procesi i odluke)“.

Rast poslovanja je nužnost svih start-upova pa je stoga edukacija obuhvatila prve faze organizacije poslovnih procesa i upravljanja poslovnim rastom. Definirane su strategije širenja poslovanja i modeli rasta poslovanja uz praktične primjere, s ciljem analize prednosti i nedostataka svakog od odabranih modela.

Nastavno na proces rasta, posebno je obrađena tema modeliranja organizacije koja prati rast poslovanja poduzeća. Kroz model rasta u 6 faza objašnjen je dinamički razvoj organizacije, krize pojedinih faza te rješenja koja omogućuju balansiran rast poslovanja, a poseban naglasak stavljen je na proces delegiranja i proces odlučivanja.

Obrađeni su i standardi kvalitete poslovanja kao nužan preduvjet za ozbiljan nastup na razvijenim modernim tržištima. Posebno je obrađena cjelina posvećena upravljanju internim promjenama i promjenama u okruženju, prilikom čega su pojašnjeni modeli provedbe internih promjena i način odgovora poduzeća na promjene u okruženju.

Uz svaku temu su dodani praktični savjeti poduzetniku, a njih će, zajedno s usvojenim znanjima, polaznici moći iskoristiti za uspješnije i temeljitije savjetovanje i podršku poduzetnicima u najosjetljivijoj fazi poslovanja, a to je sam početak poslovanja, kad se donose bitne odluke koje usmjeravaju daljnje poslovanje i utječu na vjerojatnost ostvarenja uspješnih poslovnih rezultata.