Koprivnica, 29.03.2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Koprivničko-križevačkoj županiji, u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ovo je trinaesta po redu ispostava HAMAG-BICRO-a, a otvorena je u prostorijama Poduzetničkog inkubatora ENTER Koprivnica.

Sudionike je pozdravio Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice: „Otvaranje ispostave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u našem gradu, našoj županiji još je jedan od pokazatelja brige o malom i srednjem poduzetništvu. Važno je da se institucije s nacionale razine spuštaju na lokalnu, jer samo tako mogu znati koje su potrebe naših lokalnih poduzetnika i obrtnika. Kroz gradsko poduzeće Enter uvijek smo na raspolaganju svima koji vode vlastiti posao, ali i onima koji ga tek planiraju voditi, a otvaranje ove ispostave samo je još jedan od benefita koji će biti na raspolaganju privatnom sektoru.“

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: „Veseli nas biti danas u Koprivnici, gradu poznatom po važnim velikim hrvatskim kompanijama, ali i brojnim malim i srednjim poduzećima, što ga svakako svrstava u red gradova prijatelja poduzetništva. U prilog tome govore respektabilne brojke koje pokazuju da se u ovoj županiji itekako radi i stvara te da je poduzetnički duh sveprisutan. Do sada je HAMAG-BICRO kroz različite programe financiranja u Koprivničko-križevačkoj županiji potaknuo gotovo 710 milijuna kuna novih investicija kroz 677 poduzetničkih projekata, čime je omogućeno otvaranje gotovo 900 novih radnih mjesta. Bili smo uz vas i za vrijeme pandemije te su za Koprivničko-križevačku županiju kroz različite Covid mjere odobrena sredstva ukupne vrijednosti gotovo 57 milijuna kuna.“


Ante-Janko Bobetko,
zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a prezentirao je planirane aktivnosti i istaknuo kako je projekt BOND jedinstven u Europi jer objedinjuje različite vrste poduzetničkih potpornih institucija, od inkubatora, akceleratora, poduzetničkih centara do razvojnih agencija i znanstveno-tehnoloških parkova.


Otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Koprivnici prisustvovali su Irena Kovačić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Renata Lohajner, viši stručni savjetnik HGK – Županijske komore Koprivnica, Aldijana Matić Horvat, direktorica ENTER Koprivnica i Jelena Velić, direktorica Križevačkog poduzetničkog centra.


Kroz projekt BOND (Business Organizations Network Development) planirano  je otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.


U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Koprivnici, na adresi Dravska 17, poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenik Agencije Vladimir Matan vladimir.matan@hamagbicro.hr.