Krapina, 28. travnja 2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije predstavili su poduzetnicima potpore HAMAG-BICRO-a za s naglaskom na istraživačko-razvojne projekte. Prezentaciji je prisustvovalo oko 40-ak poduzetnika s područja Krapinsko-zagorske županije.

O istraživačko-razvojnim projektima te tehnološkoj razini spremnosti (Technology Readiness Level – TRL) istih govorio je izv.prof.dr.sc. Saša Aksentijević. Poduzetnici FRAGMAT H d.o.o. i TOP DIGITAL d.o.o. predstavili su vlastita iskustva u provedbi istraživačko-razvojnih projekata.

Ivana Kovačić i Josipa Markušić iz HAMAG-BICRO-a upoznale su prisutne s trenutno otvorenim i predstojećim potporama za poduzetnike.

Helena Matuša iz Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije predstavila je trenutno otvorene natječaje Komercijalizacija inovacija i Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća. Lucija Šipek iz HGK-Županijske komore Krapina prezentirala je Digitalnu komoru, jedinstvenu platformu za podršku gospodarskim subjektima.