Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Udruga Mreža BOND organizirali su radionice implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika, od 27. lipnja do 1. srpnja 2022. godine u Vodicama.

Radionice su imale za cilj zaposlenicima članica Mreže BOND, predstavnicima poduzetničkih potpornih institucija (PPI) predstaviti standardizirani proces savjetovanja poduzetnika početnika prema Priručniku o savjetovanju poduzetnika početnika razvijenom u prvoj fazi projekta. Sudionicima je u okviru radionica predstavljen Priručnik, a čijih je 8 modula (Poduzetnik i ideja, Istraživanje tržišta, Od ideje do tržišta, Marketing, Prodaja, Financijsko planiranje i upravljanje, Zakonski okvir, Poslovne operacije i aktivnosti) detaljno predstavilo 5 stručnjaka: Ante Radas, Ivan Jerčinović, Iva Grković, Ivana Žmikić i Ivana Šuto.

Predavači su s predstavnicima PPI-ja obradili različita pitanja iz svakodnevne prakse, a vezano uz provedbu savjetovanja poduzetnika početnika kojima su potrebne osnovne poduzetničke vještine i alati koji bi im olakšali pokretanje vlastitog posla i pomogli im da naprave prve korake na putu u svijet biznisa.

Teme i alati za prijenos znanja potencijalnim poduzetnicima, koje su na radionicama predstavljene predstavnicima PPI-ja pokrivaju sve ključne aspekte pokretanja poslovanja, od ideje do dolaska na tržište. Cilj je prijenosa ovih znanja razviti osnovne poduzetničke vještine početnika te ih upoznati kako upotrebljavati alate i resurse koji im mogu pomoći u razvoju i rastu njihova poduzeća.

Mjesto održavanja