U Osijeku i Zagrebu održane radionice strateškog planiranja za Mrežu PPI

U okviru pilot projekta održali smo tijekom veljače dvije radionice na temu „Strateško planiranje za Mrežu poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ s ciljem rasprave o unaprjeđenju i razvoju novih usluga za poduzetnike. Prva radionica održana je u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku 11. veljače 2019. godine, a druga 13. veljače 2019. godine u Zagrebačkom Inovacijskom centru – ZICER. Radionicu u Osijeku uvodnim govorom otvorio je Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a naglasivši kako u razvoju Mreže PPI-a iznimnu ulogu imaju predstavnici s područja Slavonije, koji su u Mreži zastupljeni s 19 članova od ukupno 57 odabranih. Na radionici je predavanje održao i Peter Parsons, renomirani stručnjak u području razvoja i implementacije Mreže PPI-a u zemljama EU koji je predstavio primjere dobre prakse iz drugih zemalja.

Drugu po redu stratešku radionicu otvorila je Tamara Sarvaš, ravnateljica Sektora za razvoj i podršku korisnicima HAMAG-BICRO-a istaknuvši kako je dugoročni cilj Mreže biti prepoznat kao nezaobilazan partner u svim pitanjima vezanim uz razvoj poticajnog okruženja za poduzetništvo u Hrvatskoj. Radionice su okupile predstavnike velikog broja poduzetničkih potpornih institucija kojima je cilj unaprijediti postojeće i razviti inovativne, visokokvalitetne i standardizirane usluge važne za rast i razvoj poduzetništva u Hrvatskoj.

Ana Buličić Krespi iz Javne ustanove RERA SD kao sudionica radionice napomenula je kako već dugi niz godina uspješno pružaju edukaciju iz područja pisanja i provedbe EU projekta poljoprivrednicima, poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave.

„Kroz našu EU školu educirali smo više od 600 polaznika. Aktivnim sudjelovanjem u projektu BOND Hrvatska omogućit ćemo našim članovima pristup novim specijaliziranim edukacijama koje su im potrebne kako bi bili što konkurentniji na tržištu“, zaključila je Buličić Krespi.