ZAGREB, 29. 8. 2019. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavit će rezultate provedbe projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) 17. 09. 2019. godine u Kongresnom centru Forum u Radničkoj cesti 50 u Zagrebu.

Svrha Mreže BOND je osigurati odgovarajuću podršku poslovanju poduzetničkim potpornim institucijama u RH unutar kojih poduzetnici mogu koristiti različite usluge za unapređenje svog poslovanja te potaknuti standardizaciju usluga poduzetničkih potpornih institucija, njihovu specijalizaciju u različitim područjima te njihov daljnji rast i razvoj.
Ukupna vrijednost projekta je 7.012.151,60 kuna, a isti je u cijelosti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
Provedba Projekta započela je u srpnju 2017. godine i trajala je do rujna 2019. godine.
Tijekom 28 mjeseci provedbe Projekta HAMAG-BICRO je uspostavio pet pilot-usluga za poduzetnike koje će se provoditi putem 58 poduzetničkih potpornih institucija (PPI)  međusobno povezanih kroz mrežu BOND.  Mreža okuplja različite tipove poduzetničkih potpornih institucija: razvojne agencije (lokalne, regionalne i razvojne agencije određene djelatnosti), poduzetničke centre, poduzetničke inkubatore, poduzetničke akceleratore, tehnološke parkove i centre kompetencija.
Pilot-usluge koje se pružaju kroz Mrežu BOND uključuju:

– standardizaciju usluge savjetovanja poduzetnika početnika,
– decentralizaciju usluga HAMAG-BICRO-a,
– mrežu mentora za poduzetnike,
– dijagnostički alati za procjenu inovativnosti poduzetnika i
– podršku PPI-jevima u savjetovanju na području društvenog poduzetništva.

U okviru projekta BOND oformljena je i službena internetska stranica projekta, a sve navedene, ali i buduće usluge mreže BOND bit će dostupne poduzetničkim potpornim institucijama na zajedničkoj edukacijsko-komunikacijskoj platformi. Platforma će biti mjesto razmjene znanja i iskustava svih poduzetničkih potpornih institucija uključenih u mrežu BOND.
Po završetku prve faze Projekta, očekuje se i druga faza u kojoj će poduzetničke potporne institucije dobiti dodatnu podršku u svom radu, a sve u cilju podizanja kvalitete njihovih usluga što u konačnici doprinosi podizanju kvalitete poslovanja malog i srednjeg poduzetništva u RH.

Mjesto održavanja

Vrijeme održavanja